Mukavaa kun löysin lukemaan blogiamme!

Tämä on Joensuun Setlementin Tyttöjen Tuvan tyttöjen oma blogi.

Blogi on Tuvan tyttöjen näköinen ja blogin tekstit ja kuvat ovat heidän maailmastaan.

Blogissa kerrotaan Tuvalla tehdyistä jutuista, pohditaan syvällisiä ja kirjoitellaan asioista, jotka ovat meille nyt ajankohtaisia tai tärkeitä. Blogista tulee löytymään myös tarinoita ja runoja, ehkäpä laulujakin.

Toivomme, että blogimme henkii Tyttöjen Tuvan tunnelmaa ja ilmapiiriä. Olisi mukavaa, jos blogimme rohkaisisi myös uusia kävijöitä vierailemaan tuvalla.

Mukavaa kun löysit lukemaan blogiamme! :)

torstai 19. tammikuuta 2017

Milan tarinasarja jatkuu! :)
Kuu nousee
Luku 2

Eräässä rivitaloasunnossa keskustassa keski-ikäinen rouva juoksenteli kiireisenä ympäri taloa herättelemässä lapsiaan. Hän pamautti tyttärensä huoneen oven auki. ´Hadia, käy herättämässä Ilyas, te lapsoset olette pian myöhässä!´, hän kajautti ja syöksyi alakertaan pakkaamaan eväitä kaikille kahdelletoista lapselleen. Hadia kirosi äidin herätystapaa, ja nousi ylös katsoakseen kelloa. Hadia on yksi niistä lapsista, joka ei jaksa välittää koulusta tippaakaan. Hän nousi ylös, vaihtoi vaatteet ja käveli veljensä huoneen ovelle. Hän avasi oven hitaasti auki ja katsoi virnistäen puoliksi sängystä pudonnutta veljeään. ´Herää unikeko nyt on kouluaaa!!´, hän huusi ja hyppäsi veljensä sängylle, mikä sai Ilyasin putoamaan siltä kokonaan. ´Aaargh, lopeta tommoset herätykset Dino!´, Ilyas karjaisi. Hän oli mielestään keksinyt oikein osuvan lempinimen isosiskolleen. ´Me ollaan myöhässä, Kuusipuu!´. Hän huusi, ja juoksi veljeään odottamatta alakertaan. Ilyas nousi nopeasti sängystään ja vaihtoi vaatteet.



 Hän juoksi siskonsa perässä alakertaan ja istui aamiaispöytään, missä muut hänen sisaruksensa jo kävivät kiivasta ruokasotaa samalla kun hänen äitinsä yritti huutaa heitä kaikkia rauhoittumaan. Sen jälkeen kun hänen äitinsä oli passittanut kaikki syömään eri huoneisiin, Ilyas ja Hadia pesivät hampaat ja juoksivat nopeasti ystävänsä talolle. Hadia näytti, kuin hän valmistautuisi suorittamaan jonkinlaista rituaalia samalla kun Ilyas katseli hänen laittavan kiviä rinkiin asvaltille. He molemmat kääntyvät katsomaan ulko-ovea, kun eräs tuttu kasvo astui ulos ovesta. ´Moi Alpha!´ huutavat sisarukset yhteen ääneen. Tämä sai pojan hyppäämään taaksepäin hieman. ´Moi´, Alpha sanoo, ja kolmikko lähtee kävelemään kohti St. James Academya.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti